9
Nov

BLF : subscribe & notify dialog event (rfc 4235)

Busy Lamp Fields is de techniek om vanaf een IP-telefoontoestel de toestand van een bepaalde SIP-account te monitoren aan de hand van lichtjes die groen, rood of rood flikkerend oplichten. In RFC 4235 wordt deze functionaliteit van het SIP protocol bes… more »

free b2evolution skin
13
Okt

Busy Lamp Fields in Asterisk 1.6.2

Busy Lamp Fields is de techniek om vanop een IP-telefoontoestel de toestand van een bepaalde SIP-account te monitoren. De meeste IP-telefoontoestellen hebben meerdere lampjes die als sneltoets kunnen dienen, maar deze kunnen tevens geconfigureerd woden a… more »

free b2evolution skin
8
Okt

Meerdere records ophalen uit MySQL-DB in dialplan

Bij het queriën van een MySQL-databank heb je niet altijd slechts 1 resultaat. In PhP kun je gebruiken maken van het while()-statement om over de resutaten te itereren. In deze post toon ik je hoe je ook in je Asterisk dialplan kunt itereren over meerd… more »

free b2evolution skin
4
Okt

Asterisk sound files converteren met sox

Asterisk ondersteunt verschillende formaten voor de geluidsbestanden. Naast het algemene .wav-formaat ondersteunt het ook verschillende codec-types zoals alaw, g726, g729, gsm en meer. Wanneer processor-belasting een heikel punt is, dan moet conversie… more »

free b2evolution skin
30
Sep

Asterisk & MySQL, deel 3 : dialplan

Wanneer we Asterisk connecteren met een backend zoals een MySQL-databank, dan gaat er een wereld van toepassingen en implementaties open. In dit 3e deel van Asterisk & MySQL toon ik hoe we Asterisk configureren via de mysql-config bestanden in /etc… more »

free b2evolution skin